יום הדולה הראשון בישראל ובעולם 22-3-11 כנס מרכזי ואירועי פגוש את הדולות בקהילה

 
פתיחה וברכות
קו התפר
לידתו של מקצוע
לדבר עם בתי"ח
הוצאה בפועל
אמצעי מניעה
דולה בסל
דולות ופייסבוק
לידה פעילה?
אהבה ומיניות בלידה
חוק וסדר
ניגוני לידה
אם ואחות?
זמן לידה
טראומה ופוסט
הומיאופטיה ורגש בלידה
הרחם שמבחוץ
פוטופארטום
מה זה פה, בורדל?
סטיקר, חולצה, תג
גלריית תמונות
 עמוד הבית  סיקור הכנס המרכזי  האירועים בקהילה  יום הדולה בתקשורת פורום
מרחבי אהבה ומיניות בלידה – איריס יוטבת
מרחבי אהבה ומיניות בלידהאיריס יוטבת


אישה זקוקה לדעת ולחוש שהיא אהובה, כמו שהיא, ואז היא יכולה לעשות הכל.  אפילו ללדת ללא התערבויות. עליית מפלס האוקסיטוצין בגופה היא אינדיקציה לתחושת האהבה, החופש והביטחון שהיא חשה.

איך עוזרים לאישה בתהליך הלידה לחוש מיניות ואפילו אורגזמה?   איך מתגברים את חוויית האהבה והמיניות המשוחררת בעת הלידה, במסגרת תנאי החדר והצוות?  אחד מהאלמנטים המשמעותיים והמשפיעים ביותר הוא חוש הריח.

 
"ריח הוא מכשף רב עוצמה המעביר אותנו על פני אלפי מילין ועל כל שנות חיינו. ניחוח הפרות נושא אותי לביתי בדרום, אל שעשועי ילדותי במטע האפרסקים. ריחות אחרים, רגעיים וחמקניים, גורמים לליבי להתכווץ ולהיזכר ברגעי אבל..."   הלן קלר

דבריה של הלן קלר, אשר חיה כמורה דגולה לחיים ללא חוש הראיה או השמיעה, מביעים באופן מאד אמיתי את טבעו של חוש הריח.  חוש זה קשור לנשימה, מכיוון שבכל נשימה אנו מריחים פעמיים – בשאיפה ובנשיפה, הוא מאד מדויק ומעלה במוחנו מיידית רגשות וזיכרונות רחוקים , ויחד עם זאת קשה מאד להסבירו במילים.  ריח  מתואר בדרך כלל על ידי דימויים של חושים או עצמים אחרים.

התגובות לריחות הגוף האנושיים מורכבות ושונות מתרבות לתרבות והנשיקה למשל מאפשרת הרחה עמוקה של הזולת.

חלקיקי הריח – הפרומונים – הנישאים באוויר ונקלטים במערכת החישה באף משפיעים באופן מוחלט על המערכות ההורמונאליות של כל החיות וכן על הרגשות של האדם. מסתבר שתינוקות מריחים את אימותיהן והחלב שלהן ומזהים אותן והאימהות – את התינוקות.

פרומונים המופרשים בזיעה משפיעים על המחזוריות של נשים המתגוררות ביחד ולכן הן מקבלות את הוסת באותה עת. 

בעת מעשה האהבה הריח הינו מרכיב חשוב ביותר :  כאשר אפשר לנשום עמוק את הריח של האהוב/ה, אפשר להרפות ולהתמסר.  כאשר הריח אינו מוצא חן – קשה להיפתח.

ניקח את כל האלמנטים האלה לחדר הלידה ונראה שגם שם, כמו בכל רגע אנושי אינטימי, חשוב הריח ביותר.  בודאי קשה לאישה היולדת להיפתח ולהתמסר לצירי הלידה כאשר היא נושמת ריח סטרילי של חומרי ניקוי. קל יותר לתת ללידה לקרות כאשר היא שואפת ונושפת את ריח אהובה, או את ריח המיניות של שניהם, או ריח טוב אחר.  לכן מומלץ להביא לחדר לידה שמן אתרי נעים כמו לבנדר, ואם רוצים לתגבר את תחושת החושניות – פאצ'ולי או יילנג יילנג,  להשתמש במבער או פשוט להזליף טיפה על פינת חיתול.  כמו כן – רצוי לבשם מעט את חדר האמבטיה, מכיוון שהלחות גורמת לריח עוד יותר להיקלט בגוף.  חשוב לא להגזים בכמות מכיוון שאפה, מוחה ונפשה של האישה היולדת נמצאים ברגישות גבוהה מאד.

אני ממליצה לזוגות להביא לחדר הלידה כלי ובו אדמה טרייה וריחנית, ולתת ליולדת "להסניף" את הריח.  ריח האדמה מחבר אותנו באופן מיידי לשורשים, לקרקע, לתחושת ביטחון, ולקשר של הגוף לטבע.

ולתינוקת, מיד אחרי הלידה, רצוי לאפשר לה להריח את אימה ואת אביה ישירות ואת חלב האם, לחבק במגע ישיר על העור וליד הפטמות. הריח האימהי נותן לה בטחון בחיים, לכן גם בהמשך רצוי לא להתבשם יותר מדי ולשמור על הריח הטבעי של הגוף.

 

 

מרצה:

איריס יוטבת, מרצה, יוצרת ומטפלת מומחית לטנטרה, נשיות וחשיבה חיובית. ממקימות "דרך אם" ו"דיאדה".  

אפשר לפגוש את איריס בפייסבוק, בקפה דה מרקר,

באתר: WWW.IRISYOTVAT.COM   

טל:  04-6260989

ספרה "סוד אשה – חשיבה חיובית נשית להצלחה" נמצא בחנויות הספרים. ספרה החדש: "כמעט גן עדן – מין, נשמה וחיים ארוכים" יצא לאור בקרוב.

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים