טובה, בודאי שאם האלטרנטיבה היתה ביצה ירקות וקוטג', העוגה לא היתה עדיפה. אך לצערי האלטרנטיבה היא שלא אוכלים כלום. בפרט הבת הגדולה שלי הדבר היחיד שהיא מוכנה לאכול בבוקר בשמחה הוא חטיפי "שוגי" של תלמה בטעמים שונים, מנהג שהיה נהוג אצלנו והחלטתי להפסיק יום בהיר אחד מחשש לכמות השמנים המוקשים שיש במוצרים אלה. בבקרים אחרים אני מכינה להן פנקייק שעשויים מחציתם מקמח מלא אך אלה נאכלים, לצערי, בליווי שוקולד נוטלה. האמת היא שקל לי להבין אותן, כי גם בעלי ואני לא מסוגלים לחשוב בבוקר על ארוחה של ממש, אלא חייבים משהו מתוק ליד הקפה. את הבריאות אני שומרת לארוחת העשר שלהן שכוללת לחם, גבינה, ביצה, ופרי או ירק.
ME, לגבי המתכון, לקחתי מתכון של עוגה אהובה מספר "בישולה", עוגת גבינה ופרורים, וניסיתי לשפר אותה לטובת עוגה קצת יותר בריאה.
המתכון במקור: 250 גר פתיבר 3/4 כוס סוכר 75 גר' מרגרינה מומסת 500 גר' גבינה לבנה 5% 1 שמנת מתוקה 1 פודינג אינסטנט וניל מעט חלב (כ- 1/4 כוס)
מרסקים את הפתי בר ומוסיפים את הסוכר. מפרישים כחצי כוס ושומרים לקישוט העוגה בסוף. לפתי בר הנותר מוסיפים את המרגרינה ומשטחים בתבנית. מקציפים שמנת מתוקה. מערבבים גבינה, שמנת מוקצפת, אבקת פודינג, חלב וחצי כוס סוכר. את הקרם הנוצר משטחים על הפרורים בתבנית ומלמעלה זורים את הפרורים ששמרנו בצד. כשמתרגלים זמן ההכנה - לא יותר מ- 10 דקות.
השינויים שאני עשיתי להתאמה לארוחת בוקר שתהיה קצת יותר בריאה: חמאה במקום מרגרינה פתיבר מקמח מלא של "השדה". יש בחבילה כזו 200 גר', עוד 50 גר' אני מוסיפה מפתי בר רגילים את השמנת המתוקה הרגילה שיש בה 38% שומן החלפתי בשמנת 32% אבל היא קצת מתוקה, אז אפשר להוריד מכמות הסוכר. שמנת לבישול עם אחוזי שומן נמוכים יותר לא תתאים כי נדמה לי שהיא לא ניתנת להקצפה. אגב הבנות שלי עד כה לא ציינו שום הבדל בין העוגה הזו לזו המקורית (ואני לא סיפרתי להן שהמתכון שונה)
|
תוכן התגובה:
|