אצלנו אוכלים המון ירקות, ועושים קניות רק פעם בשבוע. בלי שום קופסאות מיוחדות או משטחים ליקות כמעט לא יוצא לנו לזרוק, בזכות הטיפים הבאים:
1. להוציא את הירקות מהשקיות למגרת הירקות, כי הלחות והגאזים שמפרישים הירקות מצטברים בשקית וגורמים לרקבון המהיר 2. לאחסן לחוד את המלפפונים והעגבניות, כי עגבניות מפרישות גאז שגורם למלפפונים להרקב (אני שמה את המלפפונים בשקית פתוחה לרווחה, באזור אחר של המקרר). 3. בימים הראשונים אחרי הקניות משתמשים בירקות הרגישים יותר עם חיי המדף הקצרים (עלי בייבי וחסות עדינות, פטרוזיליה, פטריות, נבטים), באמצע השבוע בירקות עם חיי מדף בינוניים (עגבניות, מלפפונים, חסה אמריקאית, קולרבי, לפת) ובסוף השבוע בירקות העמידים ביותר (כרוב, גזר, פלפל, צנוניות - מחזיקים בלי בעיה אפילו שבועיים). 4. חסה ערבית אפשר לאכסן בעמידה טובלת קלות בבסיסה בכלי עם מים, ככה היא ממשיכה "לשתות" ולא נעשית סמרטוטית. 5. אפשר להנביט לבד נבטים בצנצנות פשוטות, כל פעם כמות קטנה שאפשר לצרוך תוך יומיים - אשמח להסביר איך. 6. לקנות עגבניות בכמה דרגות בשלות, משתמשים ביותר בשלות בימים הראשונים. הפחות בשלות מבשילות תוך כמה ימים במקרר. 7. מלפפונים לקנות רק קטנים וקשים, שאי אפשר לקפל אותם בכלל, מחזיקים אפילו שבוע במקרר (כאמור, לא בשקית אטומה שלא נותנת ללחות לברוח).
|
תוכן התגובה:
|