פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
12/2/2002 11:28 נירית מאת:
מכתב התנועה "נשים קוראות ללדת למען חופש בחירה בלידה" לשר הבריאות כותרת:
מכתב התנועה לשר הבריאות :

לכבוד שר הבריאות מר ניסים דהאן,

אנו, חברות תנועת "נשים קוראות ללדת למען חופש בחירה בלידה", פונות אליך בקריאה לעגן בחוק ולשמור על המשך פעילות השירות המיילדותי הפרטי במרכז הרפואי שיבא –תל השומר, ולהרחיב את השירות כך שיחול על כל בתי החולים ויהיה שווה לכל נפש. השירות המיילדותי הפרטי הינו חיוני כראש חץ לשינוי מהותי של תפיסת הלידה במערכת הרפואית הארצית.

נשים בישראל מחפשות כיום דרכים שיסייעו להן לחוות לידות אנושיות, אמפטיות ולא אלימות. למרבה הצער, אלימות כלפי נשים וילדיהן אינה מתרחשת היום רק בתחומי המשפחה. אלימות כלפי נשים מתרחשת יום יום, ולילה לילה, בחדרי לידה רבים. כשר הבריאות של מדינת ישראל, אינך יכול להתעלם ממידע זה.

ההסבר לאלימות זו טמון בעובדה שהמערכת הרפואית בישראל מנהלת ברובה מדיניות מיילדותית מיושנת, המסרבת לפעול על סמך עובדות מחקריות. השירות שניתן כיום ליולדות בבתי החולים מתמקד בצמצום תמותה ובצמצום תביעות משפטיות. החשש מתביעות משפטיות גורם לרפואה מגננתית ולעודף התערבויות שבצידן סיכון מיותר. גישה זו מובילה רופאים להעצים את הידע שלהם בניתוחים קיסריים ובהתערבויות מתוחכמות, אך איננה מובילה אותם ללמידה וליישום של הידע האקדמי והאמפירי העצום הקיים לגבי לידות "רגילות". בנוסף, ההתעלמות העקבית מהצרכים החווייתיים והחברתיים של היולדת מובילה שוב ושוב לרמת חרדה גבוהה של נשים במשך הלידה ולעיכוב תהליכים טבעיים בגופה המסייעים ללידת תינוקה.

במאמר שכותרתו "שירות מיילדות פרטי פועל בבית החולים שיבא ללא אישור" ("הארץ", 26.12.01), הוצגה באור שלילי יוזמת "מועדון היולדות" של בית החולים תל השומר, וזאת תוך התעלמות מן המצוקה היומיומית בה נמצאת היולדת בישראל ומבלי להבהיר מדוע נשים כה רבות, החוששות מפני לידתן כפי שזו עשויה להתנהל כיום במערכת הציבורית, נאלצות לפנות לשירות יקר זה.

מועדוני היולדות של בתי החולים שיבא ובעקבותיו לניאדו, הם הבודדים בישראל המאפשרים לנשים לקחת חלק משמעותי ביצירת התנאים אשר יסייעו להן ללדת תוך התייחסות לצורכיהן ולהעדפותיהן. למשל, בשירות זה באפשרותה של היולדת לבחור את מלוות הלידה מראש ולהבטיח ליווי לידה רציף (שמונה בתי חולים בישראל מאפשרים ליווי פרטי של רופא).

מחקרים מראים כי היכרות מוקדמת עם מלווה הלידה וליווי לידה רציף (מתחילת הלידה ועד סופה) מקצרים את משך הלידה, מפחיתים את הצורך במשככי כאבים, מקטינים הסתברות להסתבכויות ולהתערבויות כגון ניתוח קיסרי, שימוש בואקום ובמלקחיים, חתך ותפרים. יתרון מובהק יש ללידות המנוהלות על ידי מיילדות עצמאיות, על פני לידות המנוהלות על ידי רופאים, כך על פי מחקרים אמריקניים מקיפים, המעידים על שיעור התערבויות נמוך יותר בלידות שלוו על ידי מיילדות. ככל שפוחת מספרן של ההתערבויות הרפואיות, כך פוחת שיעור הזיהומים לאחר לידה, גובר הסיכוי להנקה מוצלחת ופוחתים מקרי הדיכאון שלאחר לידה. העצמת היולדת בלידה מאפשרת חיבור



(bonding) חזק יותר בין האם והילד והתחלה טובה יותר לחיים כמשפחה. במשך דורות רבים, נעזרו נשים במיילדות ובתומכות לידה ברגע אינטימי זה בחייהן. נשים נאלצות/מוכנות לשלם כיום אלפי שקלים כדי לבחור את האישה בה הן בוטחות לקבל לידיה את ילדיהן הבאים לאוויר העולם. את האופציה היחידה הזאת לבחירה, שהיא לא רק לגיטימית אלא גם עתירת יתרונות לכל הצדדים, מבקשים אנשי משרדך למנוע.
על כולנו לשאוף לכך שהמערכת הציבורית תספק לנו את האפשרות ללדת כפי שאנו זכאיות ללדת, ואז באמת לא יהיה עוד צורך ב'רפואה לעשירים'.

תנועת "נשים קוראות ללדת למען חופש בחירה בלידה" מובילה את המאבק למען לידות המכבדות את הצרכים הלגיטימיים של היולדות ותינוקותיהן. אנו קוראות להרחבת השירות שניתן ב"שיבא" לכל יולדות ישראל ובסבסוד המדינה.

המחקר מראה שלידות בהן נוטלת היולדת חלק פעיל ומעורב בתהליך, נושאות השלכות כלכליות ורפואיות משמעותיות: הדבר מוביל לפחות התערבויות, פחות ניתוחים קיסריים, קיצור האשפוזים, פחות דכדוך אחרי לידה, גישה חיובית ותמיכה טובה להנקה החוסכת לכל בית 10,000 ₪ בשנה (הוצאה על תרכובות סינתטיות ומוצרים נלווים) וימי אשפוז רבים לעוללים בשל יתרונותיה של הנקה זו ומן הסתם, פחות ילדים פגועים בגלל לידות מכשירניות, ועוד.

השירות ב"שיבא" הוא אמנם שירות יקר בשלב זה, אולם זוהי ברירת המחדל של נשים שאינן מעונינות ללדת בבית ועדיין מבקשות למנוע מעצמן חרדה הקשורה לחוסר הכרות עם צוות מיילדותי מזדמן שלא בהכרח יכול לענות לציפיותיהן ולצורכיהן במהלך הלידה. למעשה, אנו מבקשות שירות דומה לזה המתקיים בשירות הסיעודי הפרטי, המוכר בבתי החולים הציבוריים כליווי לחולים מאושפזים. אין כל צידוק והגיון בכך שדווקא כאשר מדובר בשירות רפואי לנשים, בוחרים למנוע מהן את אותה התמיכה, ובפרט כשמדובר באחד מהרגעים החשובים בחייהן, בחיי ילדיהן ובחיי המשפחה כולה.

אנו קוראות לכבוד השר ניסים דהאן, למנכ"ל משרד הבריאות ולכלל מקבלי ההחלטות להעלות את צורכיהן של הנשים בישראל על סדר היום ולהרחיב את אפשרויות הבחירה העומדות בפניהן, במקום לצמצמן.

בברכה,
"נשים קוראות ללדת למען חופש בחירה בלידה"
5226442-03

במטרה לעודד את החברה בישראל ליהנות מפירותיהן של לידות טובות יותר, רואה תנועת "נשים קוראות ללדת" חשיבות עליונה בהגברת מודעות הציבור והממסד לצורך בחופש בחירה בלידה ובטיפול בילוד.
"נשים קוראות ללדת
למען חופש הבחירה בלידה".

זכותה של יולדת לקבל שירות העונה על צרכיה – יש לכבד את רצונותיה ויכולותיה ואת זכות האישה על גופה.

כציבור המוליד ילדים במדינת ישראל יש לאפשר לנו לבחור, לספק לנו הסברים, לכבד את זכויותינו כחוק, לשתף אותנו בהחלטות המתקבלות בקשר ללידה שלנו ולמלא אחר בקשותינו.

אנו פועלות על מנת ליידע את הציבור באשר לזכותו להיות שותף-מדעת בהחלטות המתקבלות בתהליך הלידה, ובטיפול ביילוד.

אנו פועלות לקידום זכותנו לבחור את מקום הלידה המועדף עלינו, בין אם בבית החולים, במרכז לידה או בבית.

אנו קוראות להקמתם של מרכזי לידה עצמאיים ומוכרים בחוק, המאפשרים ליולדות בסיכון נמוך ללדת כרצונן בסביבה תומכת, למיסוד לידות הבית, לשיפור הסיעוד המיילדותי בחדרי הלידה ובתינוקיות ולהקצאת מקומות שהיה נאותים לאימהות שתינוקותיהן מאושפזים.

אם אנו מחליטות ללדת בבית, אנו עושות זאת מתוך בחירה חופשית ומודעות מלאה, ואנו זכאיות להשתתפות המדינה במימון ובתמיכה בתהליך, בצורה שלא תפלה נשים היולדות בבית מציבור היולדות בבתי החולים.

כדי להבטיח התחלה נאותה לתינוק ולאם בדרכם החדשה, אנו קוראות, לפתיחת מרכזי תמיכה לאחר לידה (כולל תמיכה בהנקה), להארכת חופשת הלידה ולפתיחת חדרי הנקה כולל משאבות הנקה ומתקני קירור במקומות עבודה ובמוסדות לימוד.

אנו מזמינות נשים וגברים, המאמינים בעקרונותינו, להצטרף ולפעול עמנו להרחבת האפשרויות העומדות בפני היולדת במדינת ישראל.

לפרטים נוספים ולחתימה על עצומה :
nashimkorot@hotmail.co.il 5226442-03


תוכן התגובה:


תגובות נוספות
12/2/2002  11:47 האם ניתן לקבל את רשימת ביה"ח באם מותר ליווי של רופא פרטי? ( לת) - ריס
12/2/2002  11:53 העבירו אלי פרטים על מטפלות - מטפלים בדיכאון אחרי לידה - נירית
12/2/2002  12:18 אנחנו כבר נשלח לבנות שהשתמשו בשירות בשיבא אבל... - נירית
12/2/2002  15:21 נירית, לא השתמשתי בשירותי המיילדות הפרטיות אבל בכל זאת ברצוני לשלוח מכתב. מהן האופציות? כמו כן שלחתי מייל לחתום - אורית
12/2/2002  15:28 לנירית על מטפלים בדכאון לאחר לידה/לידה טרומאטית וגם על המכתב - שיר
12/2/2002  15:55 לנירית - בעניין אחר - ורד
12/2/2002  16:09 אורית וכל מי שרוצה - אפשר לקבל ממני - זהר
12/2/2002  17:10 ונירית - אני לא מצליחה לשלוח לך מייל, יש לי כבר יותר מעשרה מכתבים חתומים שאני רוצה להעביר אלייך! ל"ת - זהר
12/2/2002  20:12 נירית, אינני מכירה את הפרטים, משהיה של יומיים בשיבא קיבלתי רושם, ואשמח לדעת אם אני טועה שיש גם ניפגעות לעניין - אלו שאין באפשרותן לממן - Adi
12/2/2002  21:23 בבקשה שילחו את המכתבים לשר בדואר - הסבירו לי שבדרכים אחרות לא בטוח שיקרא - נירית
12/2/2002  21:27 הכתובות למשלוח - נירית
14/2/2002  00:32 עוד דרכים להגיע אל השר- פחות בטוח אבל שיהיה - נירית


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש