10/2/2011 20:23
|
maia
|
מאת:
|
חן חן על הפרגון מצ"ב מתכון לעוגת גבינה ללא שמנת (אבל טעימה חבל"ז, ולכן אין צורך לחכות עד חג השבועות) המשך יבוא
|
כותרת:
|
עוגת גבינה אפוייה של מאיה (כן כן מדובר בגרסה אישית למשהו יותר משמין, אבל עדיין יש טעם ונחת, בקרב המשפחה והחברים אין זכר למקורית והם מכירים ומבקשים רק את זו)
לחמם תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס
לשמן ולקמח תבנית עגולה קפיצית 24-26 ס"מ
במיקסר לרסק 2/3 חבילת פתי בר דק-בינוני, להמיס 30 גרם חמאה ולהוסיף לפירורים, לשטח בתבנית
ולשים במקרר שיתקשה קצת
800 גרם גבינה 5%
1 כוס סוכר
לערבב יחד עד לקבלת תערובת חלקה
להוסיף אחת אחת:
5 ביצים גדולות
לערבב אחרי כל תוספת
להוסיף ולערבב היטב
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית גרידת קליפת לימון
למזוג בזהירות לתבנית (עדיף עם מצקת לאט לאט כדי שהפירורי פתי בר לא יעופו ויצופו)
לאפות כשעה עד שמרכז העוגה יציב
לכבות ולפתוח את דלת התנור ולקרר קצת ככה רק אח"כ להוציא ולקרר בחדר כל זאת על מנת שלא תיפול (אם נופלת ממלאים את החור בפירות יער :-)
ובלי קשר אפשר ורצוי לקשט עם פירות יער (אפשר עם התוספות המוכנות שמוכרים במקררי הגבינות)
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|