יש מטפל בשם רועי הגני שמטפל בשיטה שנקרא אייפק, ומתמחה בהיבטים רגשיים של אכילה וגם ברגישויות לכל מיני חומרים כולל אבחון של רגישויות שלא אותרו. הוא מטפל בת"א אפשר למצוא אותו בגוגל, נחמד מאד והומלץ לי על ידי מטפלת סינית בכירה שהגדירה אותו "מטפל מחונן", לנו הוא עזר בעניין אחר. כמו שאת מתארת את זה נשמע שיש לה איזה חוסר איזון, כי זה לא טבעי ובריא שילד יאכל ברמה שהוא יורד במשקל, כך שלבדוק אופציה של טיפול נראה לי רעיון נכון. אולי יש לה איזה רגישות שגורמת לה לרתיעה מהרבה סוגי מזון?
אני מהמקפידים על אוכל בריא. כשלעצמי חטיפים וממתקים לא הייתי נותנת כי אני מאמינה שהם לא תורמים כלום. לעומת זאת, מצד שני אני חושבת שטיגון זה מחיר יחסית קטן לשלם בשביל שהילדה תאכל דג, שזה מזון איכותי (צ'יפס נותן הרבה הרבה פחות. תפו"א זו לא פחמימה איכותית, אבל אם היא מוכנה לאכול שתאכל). גם אני שונאת לטגן אבל אם הילדה לא אוכלת ברמה שהיא יורדת במשקל ולא גובההת הייתי מטגנת כל יום דג אם זה מה שהיא מוכנה לאכול, זה גובל במצב חירום. מעבר לכך, מנסיוני עם ילדיי שכן אוהבים לאכול, גם הילד שהכי אוהב לאכול יש לו ג'וקים ומה שאוהב היום לא אוכל מחר, טוחן שבועיים לא נוגע חודשיים. פשוט צריך לנסות המון המון דברים כל הזמן ולא להתייאש, וכמובן לאכול ביחד איתה. אני יכולה להציע מאכלים ספציפיים שאהובים אצלנו אבל לא יודעת אם זה משהו שידבר לילדה שלך או אלייך, (פסטה ברוטב בולונז לא הולך אצלך? אפילו פיצה ביתית עם מוצרלה איכותית זה לא דבר רע וחביב הילדים, קציצות בשר, קובה, טחינה, שעועית ירוקה, בלינצ'ס ממולא בגבינה לבנה קצת ממותקת עם סוכר ותמצית וניל. בטטה אפויה בתנור. מה עם שקדים/אגוזים, לא הולך? עוגיות שיבולת שועל עם תוספות?) בהצלחה
|
תוכן התגובה:
|