פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
15/10/2002 12:27 טובה קראוזה - דיאטנית קלינית מאת:
תודה לדיאנה! ובנוסף - על תמ"ל סויה: (זהירות - ארוך מאד) כותרת:
איני ממליצה על מתן תמ"ל סויה כעדיפות ראשונה, ומבלי שאקבל אחוזים מכל חברת תמ"ל שהיא, נראה לי שבטוח יותר להשתמש בתכשיר מפורק אם קיימת בעיה כלשהי שבעטייה לא ניתן להשתמש בתמ"ל על בסיס חלב פרה.
נימוקי:
השורה התחתונה – טרם נערכו מספיק מחקרים ארוכי טווח על בני אדם כדי לקבוע חד משמעית אם תמ"ל סויה בטוח לשימוש אם לאו.
הנה מחקר שפורסם בנובמבר 2001 בכתב העת של האגודה הרפואית האמריקאית ונערך על ידי המרכז לאפידימיולוגיה קלינית וביוסטטיסטיקה באוניברסיטת פנסילבניה.
התקציר הוא:
תינוקות הניזונים מתמ"ל סויה מקבלים רמות גבוהות של פיטואסטרוגנים במהלך שלב התפתחות קריטי, כך שתיאורטית, תתכנה השפעות לצמיתות.
מטרת המחקר היתה לבדוק את הקשר בין חשיפת התינוק לתמ"ל סויה לבין בריאות הבוגרים הצעירים, עם דגש על מידת הפוריות שלהם.
המחקר נערך בין החודשים מרץ-אוגוסט 1999 בהשתתפות בני 20-34, אשר בתור תינוקות (בשנים 1965- 1978) השתתפו במחקר הזנה בו 248 ניזונו מתמ"ל סויה, ו- 563 מתמ"ל חלבי.
לא נמצאו הבדלים מובהקים סטטיסטית בין הקבוצות, לא אצל גברים ולא אצל נשים, עבור למעלה משלושים פרמטרים כמו תחילת הבגרות המינית, היסטוריה של הווסת, הפוריות, גובה, משקל ובריאות כללית.
עם זאת, נשים שניזונו מתמ"ל סויה בהיותן תינוקות דיווחו במחקר על דימום ווסת ארוך יותר, ואי נוחות רבה יותר בזמן הווסת לעומת נשים שניזונו מתמ"ל חלב פרה.
מסקנות: חשיפה לתמ"ל סויה אינה מובילה, כנראה, להבדלים בפוריות או בבריאות הכללית על פני חשיפה לתמ"ל חלב פרה. למרות שקיימים מספר ממצאים שיש לחקרם בעתיד, ממצאי המחקר מרגיעים בנוגע לבטיחותם של תמ"לים על בסיס סויה.

הנה מראה המקום של התקציר באנגלית:
בנתיב:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11497534&dopt=Abstract

JAMA 2001 Aug 15;286(7):807-14 Related Articles, Books, LinkOut

Comment in:
· JAMA. 2001 Nov 21;286(19):2402-3.

Exposure to soy-based formula in infancy and endocrinological and reproductive outcomes in young adulthood.
-
2. הסתייגויות מממצאי המחקר הנ"ל, לפי מכתב שנכתב לעורך כתב העת:
א. בתקציר לא הוזכר, שתינוקות שניזונו מסויה השתמשו בבגרותם ביותר תרופות נגד אסטמה ואלרגיה, בעוד שנתון זה מופיע בגוף המחקר. בתקציר נכתב רק המשפט שלא נמצאו הבדלים מובהקים סטטיסטית עבור למעלה משלושים גורמים.
ב. במחקר אחר נמצא, כי יותר ילדים הסובלים ממחלות אוטו-אימוניות (בהן מערכת החיסון תוקפת את הגוף) ניזונו מתמ"ל סויה בילדותם מאשר ילדים בריאים או אחיהם של הילדים החולים. מחקר נוסף גילה שמתן איזופלאבון סויה, אשר נמצא גם בתמ"ל סויה (בשם גניסטאין), הגביר את פעילות מערכת החיסון. הואיל ואסטמה היא תגובה חיסונית מוגברת לאנטיגן, חייבים לערוך מחקרים נוספים לפני שמכריזים על תמ"ל סויה כעל בטוח לחלוטין!!!
ג. במחקר מציינים כי נשים שהוזנו בתמ"ל זויה בינקותן חוו משך דימום ווסת ארוך יותר ואי נוחות גדולה יותר, אך שניתן להתעלם מהשפעה קטנה זו. עם זאת, ממצאים אלו עלולים לנבוע מבעיות שונות ברירית הרחם, שנגרמו עקב חשיפה מוקדמת לפיטואסטרוגנים שבסויה.
ד. במחקר העריכו את הפוריות לפי מספר לידות החי, והנבדקים נשאלו אם ניסו לשווא להיכנס להריון. אין ספק שקביעת קריטריון כזה הינה בעייתית, כיוון שלא מתחשבים בהפלות או או לידות שלא הסתיימו בלידת תינוק חי. כמו כן, האוכלוסיה שנבדקה הינה צעירה למדי, ורוב המשתתפים טרם ניסו להרות. מעניין יהיה לחזור על המחקר בעוד עשור או שניים...
ה. לא העריכו והשוו את משך ההריונות, מדד רגיש יותר לפגיעה בכושר הרבייה. וכן לא נבדקה השאלה אם הנשים הרו בעקבות טיפולי פוריות!
ו. לא נבדקה פוריות הגבר, פרט לשאלה על תחילת ההתבגרות המינית, ולא נבדקה ההשפעה על איכות הזרע.
ז. הכותבים מסכמים ואומרים, שמכיוון ומדובר בחלק גדול מהציבור, אין כל סיבה להפחדה, כל עוד אין מידע מבוסס מחקרית, אך בה במידה, אסור לצאת בהצהרה שתמ"לי סויה בטוחים לשימוש, כל עוד לא הוכחה הבטיחות מעל לכל ספק. בינתיים, קיימות מספיק סיבות לפקפק בבטיחות מתן חלבוני סויה לתינוקות.
הנה סקירה שנערכה באוניברסיטת ארקנסו ופורסמה במרץ 2002 בכתב העת
JOURNAL OF NUTRITION:

השורה התחתונה שלה היא, שדרושים מחקרים נוספים כדי לאשר את התוצאות של מעט המחקרים שבוצעו, או כדי לחקור השפעות נוספות שיכולות להופיע במהלך ההתפתחות או בשלב מאוחר יותר בחיים.

ואני מוסיפה, שהנבדקים במחקרים עדיין צעירים, כך שכל דור שמקבל תמ"ל, במיוחד על בסיס סויה, מהווה "שפן נסיונות" לטובת הדור שלאחריו...

הנה המקור,
בנתיב: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11880593&dopt=Abstract

ועוד שני דברים קטנים: הפיטואסטרוגנים יכולים לפגוע בתפקוד בלוטת התריס אצל התינוק.
בתמ"ל סויה אין לקטוז, אשר חיוני להתפתחות המוח.


תוכן התגובה:


תגובות נוספות
13/10/2002  11:11 הפניה להודעה קודמת של טובה בנושא - דיאנה
14/10/2002  13:41 לטובה- לגבי החלב סויה ועד מתי להשתמש- דברתי אתמול עם הרופא של אחת החברות המייצרות.... - זולו
14/10/2002  19:25 לדעתי עדיף סויה - אמא של רואי ולירי


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש