15/2/2012 10:06
|
איריס ש'
|
מאת:
|
הבעיה היא לאו דוקא השמנה אלא בריאות והרגלי אכילה
|
כותרת:
|
לא יודעת אם סוכר לבן וקמח לבן הוא רעל, אבל מה שבטוח ולא יכולה להיות עליו שום מחלוקת שחוץ מקלוריות אין לסוכר שום ערך תזונתי וקמח לבן לא רחוק מזה. רוב הילדים עוד אין בעיית השמנה אבל יש ויש להם בעיה של תזונה מספקת והרגלי אכילה. ילד שמתחיל את היום עם קורנפלקס שמורכב בעיקר מקמח לבן/ תירס (שזו גם פחמימה נחותה) וסוכר לא מזין את עצמו באוכל שהוא זקוק לו כדי להיות בריא ומתפקד שכלית ברמה אופטימלית. הוא גם מתרגל לכך שזה מה שאוכלים בבוקר. מי שמתרגל לאכול בורקסים, פיצות, שתייה מתוקה, אוכל מעובד נחות וכו' - כנ"ל. הם גם ימשיכו קרוב לוודאי עם ההרגלים האלה לבגרותם שבא הם יתחילו לסבול מבעיות השמנה, כי אולי לילדים אין אבל למבוגרים יש ויש. אין סיבה שילדים לא יהיו שמחים ומבסוטים עם תפריט מזין, בריא, טעים ומגוון. זה בעיקר אומר שצריך לעשות מאמץ מחשבתי וגם הערכותי. זה לא אומר שאי אפשר לשלב בתפריט הזה דברים מתוקים, אבל גם אלה רצוי שיהיו דברים סבירים (כמו עוגות ביתיות) ולא צבעי מאכל מעורבבים בסוכר. אפשר להתפשר מדי פעם אבל להפוף את זה לאידאולוגיה? ולמה שהילדים שלכן יתחילו את היום עם המזון הנחות הזה? כדי לחסוך זמן? אם יאכלו פרוסת לחם מחיטה מלאה עם אבוקדו או גבינה עם ירקות חתוכים בצד ו/או אחת מההצעות הרבות שעלו כאן, תהיה בכך תרומה משמעותית לבריאותם. הם לא רוצים? סיכוי טוב שאם הם יראו אתכם אוכלים כך כל בוקר הם כן ירצו. אתם לא רוצים? אולי בגלל שאתכם לא הרגילו כך בילדותכם. אתן רוצות להמשיך את המעגל הזה?
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|