שנים רבות היה מקובל שקלוריה היא קלוריה היא קלוריה. כיום מבינים יותר ויותר שקלוריות הן לא הגורם היחיד, ואולי אפילו לא העיקרי להשמנה. קלוריות המגיעות מסוכר, או יותר נכון, פחמימות, גורמות להפרשת אינסולין בגוף. אינסולין הוא הורמון שנועד להוריד את רמת הסוכר בדם, והוא עושה זאת על ידי כך שהוא מחדיר את הסוכר לתאים, והוא גם גורם לתאים לייצר שומן מהפחמימות, שזו דרך השימור של הפחמימות בגוף. כל עוד יש אינסולין ברמה גבוהה הגוף לא מפרק שומן, כי אינוסלין גבוה משמעותו שיש פחמימות זמינות לאנרגיה בגוף. לעומת זאת כאשר אוכלים שומן לא מופרש כמעט אינסולין, ואז הגוף מנצל חומצות שומן לייצור אנרגיה, ומפרק רקמת שומן. הנושא מאד מורכב, נכתבו על כך אלפי עמודים ומאות מאמרים וספרים. זה רק על קצה המזלג. אבל חשוב לדעת שלא כל הקלוריות זהות. קלוריות מפחמימות הרבה יותר גרועות. זה מפתיע וסותר הרבה ממה שכולנו, כולל אני, האמנו שנים רבות. אבל לאחר קריאה ולימוד רבים השתכנעתי שיש בעיה גדולה מאד במבנה פרמידת המזון שממליצה על פחמימות כבסיס.
ד"ר ליבוביץ
|
תוכן התגובה:
|