25/2/2002 21:22
|
ענת ב
|
מאת:
|
עדה, אני מצטרפת לדיאנה, וגם
|
כותרת:
|
אישית, התחלתי גלוטן בגיל שמונה חודשים. מעבר לכל המתכרסמים שמחזיקים ביד, אפשר לתת דייסה בכפית, על בסיס חלב אם שאוב או חלב שקדים (מים+שקדייה) ואם את רוצה להימנע מגלוטן יש דייסת אורז. צ'יריוס ללא סוכר נמכר באריזה צהובה ועליה לב אדום מלא צ'יריוס. ראי את הערתי לאילנה לעיל. גם אני הושבתי בכיסא אוכל לפני שהדר הואילה בטובה להתיישב בעצמה מזחילה, אבל אצלינו יש העדפה ברורה לאכילה בזרועות אמאבא, כך שהכיסא לא ממש פונקציה. לובשים חולצה ישנה שלא איכפת שתימרח באוכל, מלבישים אותה כנ"ל ו...מנסים. לדעתי, תושיבי: היא כבר תאותת לך אם לא יהיה לה טוב. בסעיף מוצרי החלב הייתי מתחילה עם יוגורט, ואישית התחלתי עם מוצרי חלב עיזים, כדי שתתרגל לטעם. עכשיו, מטעמי דיאטת השמנה עברנו לשמנת של פעם עם המון אחוזי שומן. עם דגים ממליצים לחכות לגיל שנה, מטעמי אלרגיות (הנה מה שיש לד"ר סירס להגיד על דגים: http://www.askdrsears.com/html/4/t041600.asp). מומלץ להימנע ממלח וסוכר במזון לתינוקות, אבל עשבים מותר. היום גיליתי לתדהמתי שהדר אוהבת מאוד חמוץ: היא שלתה את פלח הלימון מכוס המיים ומצצה אותו בתאווה, ויותר מאוחר ליקקה במרץ מלפפון חמוץ (מצד שני, אולי היא בהריון) אז עכשיו אני מוסיפה מיץ לימון לכל מיני דברים. נסי. עוד מזון אצבעות: פרחי ברוקולי מבושלים היטב (ללא הגזעים); פסטה מבושלת עד רכות (פנה, פרפרים, פוסילי טריקולור); קוביות אבוקדו (אולי ככה היא תאהב את הטעם?); בננה חתוכה לאורך, בגודל של צ'יפס, בערך (7X1X1 ס"מ); צ'יפס שספגת ממנו עודפי שמן טיגון; אפונים מבושלים היטב, ללא הקליפה (עבודה קצת סיזיפית, אבל מה לא עושים בשבילם...)
וכמובן שאי אפשר בלי ד"ר סירס... הנה הנתיב הרלוונטי לאכילה בגילאי תשעה עד שנים-עשר חודשים: http://www.askdrsears.com/html/3/t030700.asp
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|