27/2/2002 00:23
|
טובה קראוזה - דיאטנית קלינית
|
מאת:
|
הי הילה,
|
כותרת:
|
אם תקראי את הנחיות משרד הבריאות תראי שגם שם ממליצים על מתן דגנים מועשרים בברזל, אך מלבד זאת גם ממליצים על מתן תוסף. קיימנו בעבר דיונים רבים בנושא. תוכלי למצוא אותם על ידי הקשת "ברזל לתינוקות" במנוע החיפוש. לגבי החיידקים: הכוונה היא שהברזל שניתן מתוספים ואינו נספג במלואו, נשאר במעיים ומאפשר שיגשוג של חיידקים מזיקים, ולאו דוקא אלו הידידותיים. אם מדובר בתינוק יונק, קיימת מחלוקת מה יגרום יותר נזק: מחסור אפשרי בברזל או מתן ברזל. אני מביאה קטע מתורגם מהספר של לה לצ'ה: the womenly art of breastfeeding "בעוד שכמות הברזל בחלב האם נמוכה, הוא נספג היטב. עד חמישים אחוזים מהברזל שבחלב האם נספג על ידי התינוק, בהשוואה לעשרה אחוזים מהברזל בחלב פרה וארבעה אחוזים מהברזל בתמ"לים מועשרים בברזל. מחקר לפני מספר שנים הראה שתינוקות שינקו בלבד למשך שבעה חודשים או יותר לא היו אנמיים ביום ההולדת הראשון שלהם ורמת ההמוגלובין שלהם בגיל שנה ובגיל שנתיים היתה גבוהה יותר מאשר תינוקות שינקו וגם קיבלו מוצקים לפני גיל שבעה חודשים. ברור שתנוקות יונקים אינם זקוקים לתוספים של ברזל. הם אף עלולים להזיק. כאשר ניתנים תוספי ברזל, מופר האיזון העדין של שימוש בברזל. שני חלבונים בחלב האם, לקטופרין וטרנספרין, קושרים ברזל במעי של התינקו. בכך נמנעת אספקת ברזל מחיידקים מזיקים, אשר נחוץ להם לגדילה. כאשר נותנים תוספי ברזל לתינוק יונק, יכולת קשירת הברזל של הלקטופרין והטרנספרין מוצפת, ובכך מתאפשר שגשוג של חיידקים מזיקים." מתנצלת מראש על איכות התרגום בשעת לילה בלתי אפשרית זו.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|