22/4/2012 10:48
|
לי
|
מאת:
|
תשובות
|
כותרת:
|
אם הם אוכלים ביצה ליום וסלמון פעם פעמיים בשבוע, אני חושבת שעם קצת קטניות את ממש מסודרת. כמובן שכדאי לוודא את זה מול תזונאי - את יכולה אולי להעלות את השאלה בפורום של טובה באתר שלה. לגבי המתכון - לקחתי את המתכון מ"ששת במזרח". זה מתכון לנזיד עדשים. לא זוכרת בדיוק מה עושים אבל משהו בסגנון מבשלים חצי קילו עדשים אדומים עם חמש כוסות מים - משהו כמו חצי שעה. בינתיים מטגנים בצל עם קצת חמאה ושמן ומוסיפים גרעיני כוזברה וכמון טחונים. עוקבים אחרי העדשים שלא ידבקו לתחתית, וממש לקראת סוף הבישול מערבבים אותם הרבה. בסוף מערבבים הרבה ומועכים וזה יוצא כמו פירה כזה. מוסיפים את הבצל ויוצאת מחית טעימה נורא שאפשר לאכול עם אורז. אבל את זה ילדים לרוב לא אוכלים. אני עהוספתי לזה אורז ושתי ביצים והפכתי את זה לבלילה לקציצות וטיגנתי כמו קציצות. את זה הן אכלו. אפשר לעשות לזה רוטב של יוגורט עם נענע וזה בכלל יוצא מדהים. שאר הקטניות: שעועית, עדשים ירוקים, חומים, שחורים, אדומים, צהובים; אפונה ירוקה וצהובה; שעועית לוביה, מש. אפשר להכין מרק מכל מיני קטניות ולטחון - אצלי בעיקר אוהבים את המרק אפונה. וגם - לא צריך להיות נורא בלחץ, אם הם אוכלים ביצים וסלמון זה מצוין. אפשר מדי פעם גם משהו מטופו אבל רצוי לוודא שלא מהונדס גנטית ואני לא הייתי נותנת יותר מפעם בשבועיים ליתר בטחון. בהצלחה
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|