26/1/2005 11:38
|
דניאלה
|
מאת:
|
מופ, באמת? איזה כיף! :) ולאור ההצלחה, הנה מתכון לקדרת עוף בבירה
|
כותרת:
|
קדרת עוף בבירה (מבוסס על מתכון של בני סיידא)
5 ירכי עוף (או כרעיים או עוף שלם מחולק - מה שאוהבים אצלכם) 2 בצלים גדולים פרוסים 4-6 שיני שום פרוסות 1 כף קמח 2 כוסות בירה לבנה תפו"א אדמה קלופים וחתוכים לקוביות - כמה שנכנס בסיר.
ממליחים ומפלפלים את העוף משני צדדיו. בסיר שטוח ורחב עם מכסה (או מחבת גבוהה ורחבה עם מכסה :-)), מטגנים את העוף בשמן זית מכל הצדדים עד שמזהיב. מוציאים. מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את השום לכמה דקות אחרונות, מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה. מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה. מחזירים את העוף, מוסיפים תפו"א ככל שיש מקום בסיר (אפשר גם ירקות אחרים למי שאוהב, רצוי שורש: גזר, לפת, שורש פטרוזילה ושורש סלרי, יעשו רק טוב לתבשיל הזה), מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לאש הכי קטנה, ומבשלים שעה וחצי לפחות, וגם שעתיים וחצי-שלוש זה טוב. מערבבים מדי פעם.
אפשר לעשות את אותו המתכון בדיוק עם 1 ק"ג בשר לצלי בתוספת של עוד בצל מטוגן אחד ועוד כוס נוזלים - מרק עוף או מים (וכמובן שזמן הבישול מתארך למינימום שעתיים וחצי). אפשר לעשות את אותו המתכון בדיוק אבל להכניס לתנור במקום לבשל ולאפות מכוסה בחום בינוני.
בתאבון!
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|