דליה ויונת - בכדי לחסוך בזמן, במקום להכין את העוגיות בתור "עוגיות", אני שמה את העיסה בתבנית מלבנית ואופה כמו עוגה וחותכת לריבועים קטנים.
דבורי - שמחתי לשמוע שהחומוס בא בדיוק בזמן... אני הוספתי משהו בעניין כמות המים בהודעה לשירלי2 אמ"ש - ראית ?
עכשיו לגזר : 6 גזרים - מקולפים ומגורדים 1/3 חבילה קוזברה - לקצץ פלפל חריף גדול - להוציא את הגרעינים ולקצץ להוסיף מלח, שמן זית ומיץ לימון ישנה גירסא שמוסיפה גם שום כתוש, אך אני מעדיפה בלי.
ולדגים.... אני מכינה עם דג נסיכה, אך יוצא טוב גם עם בקלה. קודם כל אני תמיד משרה את הדג כ-15 דקות במלח כדי לעדן קצת את הריח/טעם.
בינתיים, שמים במחבת עמוק (חושבת שקוראים לזה "רוזט" - זאת שעמוקה ורחבה ויש לה גם מכסה) : 1 כוס מים, 1/2 כוס שמן, 6 שיני שום גדולים ופרוסים לעגולים שטוחים, 2/3 חבילה קוזברה קצוצה, 3 פלפלים חריפים גדולים (חותכים לאורך, מוציאים את הגרעינים, וחותכים לחתיכות גדולות), עגבניה חתוכה לקוביות, 2 תפוחי-אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות. תבלינים : פפריקה מתוקה (הרבה), פפריקה חריפה (לפי רמת החריפות המתבקשת), כמון, פלפל שחור, מלח. לאחרונה התחלתי לשים גם טימין. מבשלים בסיר/מחבת כ-10 דקות. שוטפים את הדג (מהמלח) וחותכים למנות. מסדרים יפה בסיר עם כל הירקות, וממשיכים לבשל. מוסיפים מים (עוד כוס בערך) לפי הצורך (צריך להיות מספיק מים כדי שלא יישרף, אך לא יותר מדי אחרת המים לא ייהפכו ל"רוטב" והתבשיל יהיה מיימי מדי). מכסים את המחבת ומבשלים 25-30 דקות. בתאבון !
|
תוכן התגובה:
|